Swapfiets komt met duurder abonnement voor fietskoeriers

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 28 april 2021
Updated: 28-04-2021 - 15:26

Swapfiets komt nu met een duurder abonnement voor het lenen van e-bikes. Het abonnement is speciaal bedoeld voor mensen die maandelijks meer dan duizend kilometer op de fiets rijden. Dat gaat om mensen die de fiets voor hun werk gebruiken, zoals maaltijdbezorgers.

Swapfiets kwam een jaar geleden met een e-bike. Het Power 7-abonnement kost 75 euro per maand. Nu blijkt dat een kleine groep mensen de fietsen heel intensief gebruikt. Sommige gebruikers leggen maandelijks meer dan duizend kilometers af. Dat type verbruik vraagt ook meer onderhoud.

"We willen duurzaam blijven en de fiets voor iedereen voor een redelijke prijs blijven aanbieden," zegt Thomas Schiltz, District manager Belgium bij Swapfiets. Daarom heeft Swapfiets beslist om het aantal verbruikte kilometers te meten. Wie meer dan duizend kilometer per maand fietst - dat zijn bijna altijd fietskoeriers - kan een abonnement van 99 euro per maand nemen.

Het nieuwe abonnement gaat op 23 april in, bestaande klanten kunnen nog tot 23 juni van abonnementsvorm wijzigen. Dat brengt het totaal aantal abonnementen op drie: een gewone fiets kost maandelijks 18,90 euro, een e-bike kost 75 per maand en het e-bike abonnement voor de zware gebruikers kost 99 euro per maand.

Twee jaar in Brussel

Swapfiets bestaat nu twee jaar in Brussel, de e-bike werd een jaar geleden gelanceerd. Het concept van Swapfiets is simpel: voor een maandelijks vast bedrag hebben Swapfiets-leden altijd een werkende fiets. Swapfiets is opgericht in Nederland en heeft inmiddels leden in Duitsland, Belgiƫ, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Italiƫ en het Verenigd Koninkrijk.

Het gebruik van Swapfiets is in Brussel erg gestegen in het eerste coronajaar. De vloot groeide van 1.500 fietsen net voor de eerste lockdown in maart 2020, tot meer dan 4.000 vandaag.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?