Taxisector wil gelijke aanwerving voor Uber-chauffers

© PhotoNews

Een 'taxiacademie' om elke chauffeur gelijkwaardig aan te werven. Dat vraagt de Belgische taxifederatie aan het Brussels Gewest, zodat Uber-chauffeurs niet zonder erkenning op de baan kunnen. "We moeten strijden met gelijke wapens."

Dat zegt secretaris-generaal Pierre Steenberghen van de taxifederatie GTL aan Het Nieuwsblad. “De procedure om taxichauffeur te worden is al versoepeld, maar Uber-chauffeurs hebben geen procedure nodig. Daar ligt het probleem", zegt hij.

“In Brussel is er een taxivloot van ongeveer 1.300 wagens, maar door de komst van Uber is de markt ineens verdrievoudigd. Bovenop die 1.300 taxi’s zijn er ook nog eens 2.000 Uber-wagens bijgekomen." Steenberghen zegt dat de inkomsten van de chauffeurs dalen en dat er bijna 400 auto's in de garage blijven staan.

De sector vraagt de Brusselse regering om de markt opnieuw in handen te nemen. “Ze moet de markt terug leiden en daarvoor zijn er nieuwe maatregelen nodig die het voor Uber-chauffeurs moeilijker maakt om de wet te omzeilen, wat ze nu consequent doen. Een taxi-academie opstarten waar alle chauffeurs aan moeten meedoen, is een optie. Er moet gestreden worden met gelijke wapens.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?