Taxivereniging gaat in beroep tegen vonnis over Uber

© PhotoNews
| Taxichauffeurs protesteerden eerder tegen Uber op het Poelaertplein.

Taxivereniging Febet gaat in beroep tegen het vonnis van de Franstalige handelsrechtbank van Brussel over UberX. De rechtbank oordeelde dat UberX geen taxidienst is en mag blijven opereren in de hoofdstad.

"Die beslissing is totaal onbegrijpelijk. We geven niet op", zegt Abdessamade Sabbani, gedelegeerd bestuurder van de Brusselse taxiorganisatie Febet (Fédération belge des taxis). UberX brengt volgens de rechtbank passagiers in contact met professionele chauffeurs. Maar dat trekt Febet in twijfel. "Als Uber geen taxi is, wat doet het dan wel? Dat is de grote vraag. Personen tegen een vergoeding van punt A naar B brengen, dat is een taxidienst."

De advocaten van Febet analyseren nu het vonnis, maar er is reeds beroep aangetekend. Volgens Sabbani maakt Uber gebruik van zwakke punten in de regelgeving en dat mag niet blijven duren, klinkt het. Het vonnis dateert van vorige week. Verschillende beroepsverenigingen en ondernemingen uit de taxisector hadden een vordering tot schorsing van de activiteiten van UberX in Brussel ingediend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?