Eenvoudig Nederlands

Ter Kamerenbos gaat op 18 december opnieuw open voor auto's

Veel fietsers en voetgangers hebben geprotesteerd. Ze willen geen auto's in het park.

Over een deel van de wegen in het Ter Kamerenbos mogen vanaf 18 december opnieuw auto’s rijden. Het park in het zuiden van Brussel was sinds september helemaal gesloten voor auto’s. Fietsers en voetgangers zijn teleurgesteld.

Het park ligt op het grondgebied van de Stad Brussel. Die gemeente had het autoverkeer verboden. Twee maanden lang mochten auto’s niet over de wegen van het park rijden. In plaats van auto’s waren er voetgangers, fietsers, lopers, skaters en rolschaatsers.

De twee maanden zonder auto’s waren een ‘testperiode’, om te zien of het werkt. De burgemeester van Ukkel, de gemeente naast het park, vond het geen succes. Hij zegt dat er te veel auto’s door zijn wijken rijden. Volgens hem hebben de bewoners last van de files. De burgemeester wil liever een aantal wegen in het Ter Kamerenbos openen voor auto’s.

De gemeente Ukkel is daarom naar de rechter gegaan. Op 11 november zei de rechter dat de Stad Brussel auto’s weer moest toelaten. De Stad Brussel heeft nog tot 18 december om de testperiode te eindigen.

Coronacrisis

Voor de coronacrisis mochten auto’s door het hele park rijden. Toen alle mensen binnen moesten blijven en reizen niet mogelijk was, is het park gesloten voor auto’s. Zo kunnen Brusselaars dicht bij huis van de natuur genieten. Wandelend of op de fiets.

De aankomende weken moeten de burgemeesters van de gemeentes Ukkel en de Stad Brussel een afspraak maken over het park. Mogen auto’s na 18 december door het hele park rijden, zoals voor corona? Of mogen ze maar door een klein gedeelte van het park rijden en blijft de rest vrij voor voetgangers en fietsers?

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?