1737 Thurn and Taxis simulatiebeeld

| Simulatiebeeld

Thurn & Taxis bant wagens op site vanaf 2023

© Belga
15/11/2022

Thurn & Taxis plant vanaf 2023 enkele belangrijke mobiliteitswijzigingen in haar stadswijk en heeft beslist dat de wagen uit het straatbeeld verdwijnt. Als 'wijk op 5 minuten' wil het ervoor zorgen dat alle voorzieningen op wandelafstand bereikbaar zijn en daarom krijgt zachte mobiliteit voorrang.

De hoofdingang van Thurn & Taxis aan de Havenlaan 86c zal vanaf volgend jaar niet meer toegankelijk zijn voor auto's. De doorgang wordt er wel breder gemaakt om voetgangers en fietsers een royale toegang te geven tot het Muziekplein en het park van Thurn & Taxis.

Shuttle

De bestaande shuttledienst die de stadswijk verbindt met het Noordstation stopt ook niet langer voor de deur van het Koninklijk Pakhuis. De nieuwe stopplaatsen komen aan de Havenlaan en aan de Picardstraat, waar ook een zone komt voor taxi's en leveringen.

"Thurn & Taxis is het voorbeeld van een levendige en leefbare '5 minute neighbourhood'. Alles wat je nodig hebt, vind je op loopafstand. Wanneer autoverkeer overbodig wordt, krijgt zachte mobiliteit de bovenhand", zegt Michel Van Geyte, CEO van Nextensa, de vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar van Thurn & Taxis.

Parkeren

Vanaf 2023 kan parkeren op de site van Thurn & Taxis enkel nog ondergronds. De parking Esplanade, die een nieuwe toegang krijgt via de Anna Bochdreef, biedt plaats aan 300 wagens en in de parkeergarage Park Lane, ter hoogte van Gare Maritime aan de Picardstraat, is ruimte voor 900 voertuigen.

Thurn & Taxis kondigt ook nog aan dat het een nieuwe ondergrondse fietsenstalling van 700 plaatsen opent in de kelders onder de Sheds.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni