Tot woensdag geen metroverkeer tussen Merode en Herrmann-Debroux

ADD
© BRUZZ
14/03/2022
Updated: 15/03/2022 12.26u

Door een waterlek ter hoogte van metrostation Pétillon is het metroverkeer op lijn vijf tussen Merode en Herrmann-Debroux minstens tot woensdagochtend onderbroken.

Maandagochtend leidde een waterlek ertoe dat een deel van de sporen omhoog kwam. Een metrostel kwam vast te zitten op de sporen ter hoogte van metrostation Pétillon. Een waterlek lag aan de oorzaak en deed de sporen verschuiven.

Het lek werd snel gedicht, maar er rest de MIVB nog heel wat werk om de sporen opnieuw rijklaar te maken. "Er is heel wat modder vrijgekomen bij het lek en dat heeft de sporen wat omhoog geduwd. De ballast, de steentjes onder de sporen, moeten allemaal weggehaald worden en alles moet grondig schoongemaakt worden. Nadien worden de ballast en de sporen teruggelegd. Dan moeten alle technische aansluitingen zoals stroomtoevoer en signalisatie opnieuw geïnstalleerd en gecheckt worden. Dan pas worden de eerste testen gedaan," legt MIVB-woordvoerster An Van hamme uit.

Tussen de stations Merode en Herrmann-Debroux legt de MIVB pendelbussen in, zodat de reizigers toch op hun bestemming raken. De metrolijn 1, die vanaf station Merode op hetzelfde traject rijdt als metro 5, wordt tot woensdag systematisch doorgetrokken tot eindstation Erasmus.

petillon.jpg
De ingang van metrostation Pétillon, maandagavond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek, Mobiliteit, hinder MIVB, Petillon, metro, MIVB, openbaar vervoer

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie