© Google Maps | Het IJzerplein, de plaats van het ongeval zaterdagavond.

Tramverkeer zaterdagnacht onderbroken na aanrijding tussen tram en wagen

MW
© BRUZZ
20/02/2022

Op het IJzerplein heeft zaterdagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenwagen en een tram op lijn 51 van de MIVB. De drie inzittenden van de wagen werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het tramverkeer was plaatselijk een tijd lang onderbroken.

“Er is een ongeval gebeurd met een wagen die het IJzerplein overstak,” weet An Van hamme van de MIVB. Die informatie wordt ook bevestigd door de Brusselse politie. “Om 23u17 vond inderdaad een aanrijding plaats tussen een tram en een voertuig,” laat Ilse Van de keere van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene weten aan BRUZZ.

“In de tram waren geen gewonden. De drie personen in het voertuig zijn overgebracht naar het ziekenhuis om de gepaste zorgen te krijgen. Zij zijn niet in levensgevaar,” volgens Van de keere. “De precieze omstandigheden van het ongeval maken deel uit van verder onderzoek.”

Het tramverkeer was een tijd lang onderbroken tussen haltes Belgica en Marguerite Duras, in de richting van IJzer. De MIVB was tot diep in de nacht in de weer om het tramstel weg te takelen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie