Touring over verdwijnen vaste parkeerplaatsen: 'Mes-op-de-keelpolitiek'

© bruzz
| Danny Smagghe van mobiliteitsorganisatie Touring.

Mobiliteitsorganisatie Touring vindt dat de maatregel van Brussel Leefmilieu om vaste parkeerplaatsen voor pendelaars te schrappen, gepaard moet gaan met degelijke alternatieven. "Anders is het een mes-op-de-keelpolitiek en dat is negatief voor de mobiliteit," zegt woordvoerder Danny Smagghe.

De alternatieven, zoals de uitbreiding van de metro tot de Brusselse rand in combinatie met de komst van meer overstapparkings, zijn er nog niet en dus vindt Touring dat dergelijke maatregelen nog te vroeg komen.

"We dringen al dertig jaar aan op die overstapparkings, maar het gaat allemaal traag", stelt Smagghe. "Het is goed en wel voor de Brusselaar die alternatieven heeft in de stad, maar met de pendelaar van verder buiten de stad moet er ook rekening gehouden worden. En die heeft alternatieven nodig."

De maatregel zal geleidelijk aan ingevoerd worden bij de vernieuwing van de milieuvergunningen van de openbare parkings die worden uitgebaat door privébeheerders zoals Interparking.

Niet overhaast

Er is nog steeds een groot draagvlak voor de auto als vervoersmiddel voor het woon-werkverkeer en dus is het volgens Touring met de huidige klimaatdruk opletten dat beslissingen niet overhaast genomen worden.

"In de eerste plaats dringt een evaluatie van de luchtkwaliteit door de lage emissiezone in Brussel zich op en moeten we nog afwachten wat daar de impact is", aldus Smagghe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?