| De animatie die in 2018 werd gemaakt bij de aankondiging van de tramlijn.

'Tram 15' moet Brussel-Noord verbinden met Thurn & Taxis

© BRUZZ
02/01/2024

De toekomstige tramverbinding tussen het station Brussel-Noord en de site Thurn & Taxis zal bekend staan als Tramlijn 15. Dat schrijft DH dinsdag en bevestigt de MIVB. De inhuldiging van de tram is voorzien voor 2029.

Concreet moet de tramlijn het station Belgica, in de Maritiemwijk in Molenbeek, via Thurn & Taxis verbinden met het Noordstation en het Rogierplein. De MIVB hoopt voor het project een vergunning in te dienen voor 2024, waarna de werken in 2026 van start kunnen gaan. In 2029 moet de lijn dan klaar zijn, al is dat wel een deadline op papier die nog kan sneuvelen door complicaties.

Daarna is het nog de bedoeling het tracé te verlengen tot aan Brussel-Centraal. Een project dat de MIVB wil afronden tegen 2032.

“De snelle groei van Thurn & Taxis vereist een opwaardering van de capaciteit en de frequentie van het openbaar vervoer”, verklaarde ontwerp- en consultancybureau Arcadis dat samen met LA/BA, CityTools en Taktyk werd geselecteerd om de tramverbinding in goede banen te leiden. “Met name een directe tramverbinding met het nationale spoorwegnet via het station Brussel-Noord is essentieel. Dankzij deze nieuwe lijn zullen pendelaars slechts twee haltes verwijderd zijn van Thurn & Taxis", belooft het bureau.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni