Tramlijn 81 gedurende 2 maanden in tweeën geknipt

© bindonlane
| Tram 81 (archiefbeeld)

Vanaf 6 augustus starten in Etterbeek spoorwerkzaamheden tussen de tramhaltes Sint-Antoonkerk en De Jacht. Tram 81 zal worden onderbroken en reizigers moeten te voet die afstand overbruggen. Bus 36 wordt omgeleid.

De MIVB meldt de onderbreking op haar website. De sporen in de Eudore Pirmezlaan tussen Sint-Antoonkerk en De Jacht zijn versleten en moeten vervangen worden. Nu brengen de trams die er passeren heel wat trillingen teweeg, na de werken zou dit niet meer mogen gebeuren.

Drie maanden

De onderbreking geldt van 7 augustus tot en met 4 oktober in de richting van De Jacht. "Dan zijn de werken aan de sporen afgelopen en gaat de straat weer open in de richting van De Jacht", zegt MIVB-woordvoerder Guy Sablon. "In de andere rijrichting zal de straat pas eind oktober heropenen, omdat er nog afwerkingen aan onder meer het voetpad moeten gebeuren."

Op 6 augustus worden tijdelijke wissels geplaatst, waardoor tram 81 op die dag na 20 uur vervangen zal worden door een T-bus tussen Flagey en Montgomery.

Tijdens de onderbreking, die bijna 2 maanden zal duren, adviseert de MIVB het afgesloten deel van het traject te voet af te leggen. De afstand tussen Sint-Antoonkerk en De Jacht is 500 meter. De halte De Jacht wordt verplaatst naar de Jachtlaan, ter hoogte van huisnummer 34, aan de andere kant van het kruispunt De Jacht. De halte Sint-Antoonkerk wordt normaal bediend.

Bus 36

In dezelfde periode (7 augustus tot en met 4 oktober) zal bus 36 worden omgeleid. Richting Konkel wordt de bus omgeleid tussen de haltes Nerviërs en Elf November via Merode en de Jachtlaan. De haltes Leman en Louis Hap worden niet bediend. De halte Nerviërs wordt verplaatst naar de halte van bus 27 richting Andromeda, de halte De Jacht naar een tijdelijke halte in de Jachtlaan, voor het Acaciaplein.

In de richting Schuman wordt bus 36 omgeleid tussen de haltes Elf November en Louis Hap via de Platanenstraat. De halte De Jacht wordt verplaatst naar een tijdelijke halte op de Acaciaplein, ter hoogte van nummer 14.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?