Treinbegeleiders NMBS testen nieuw uniform

© NMBS
| Voortaan dragen de treinconducteurs donkerblauw.

Een dertigtal NMBS-medewerkers test vanaf maandag een nieuw, donkerblauw uniform in reële omstandigheden, tijdens de uitvoering van hun dagelijkse taken. Dat heeft de NMBS bekendgemaakt. Vanaf 1 juni volgend jaar zullen alle ruim 4.000 NMBS-medewerkers die in contact komen met klanten het uniform dragen.

Het nieuwe uniform moet "modern en tijdloos, functioneel en elegant" ogen en is van de Belgische firma Xandres.

Tot eind december zal een panel van treinbegeleiders, onderstationschefs en commercieel bedienden van NMBS het nieuwe uniform testen. Zo kunnen, voor het nieuwe uniform in eindproductie gaat, aan de verschillende stukken van het nieuwe uniform nog de laatste aanpassingen worden aangebracht. De snit wordt bijvoorbeeld geëvalueerd, maar ook de mate waarin de kledij bestand is tegen regen en wind, de koude en herhaaldelijke wasbeurten. Er wordt ook bekeken of er eventueel nog zakken moeten worden toegevoegd.

NMBS nieuw uniform treinconducteur
© NMBS
| De dames- en herenversie van het nieuwe uniform.

Het nieuwe uniform bestaat uit een heleboel stukken (waaronder een zomer- en een winterversie) en zal voortaan donkerblauw zijn. Het logo van NMBS zal op de kepie en op de borst prijken. De dames hebben de keuze uit een broek of een rok, en kunnen voortaan ook kiezen voor een kleedje, allemaal in het donkerblauw. Het hemd van de treinbegeleiders wordt lichtblauw, dat van het stationspersoneel felblauw.

De keuze voor het uniform werd gemaakt door een jury bestaande uit leden van verschillende afdelingen van de NMBS, door de reizigers, en door de dragers zelf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?