Treinverkeer Brussel-Leuven hersteld

© Michael Day
Updated: 23-11-2018 - 12:39

Door een persoonsongeval ter hoogte van Kortenberg was het treinverkeer tussen Brussel en Leuven in beide richtingen onderbroken. Het incident gebeurde omstreeks 6.30 uur en had ernstige gevolgen voor de ochtendspits die op gang komt. Omstreeks 12.00 uur legde de trein opnieuw zijn normale traject af.

Door het persoonsongeval vrijdagochtend konden er geen treinen rijden tussen Leuven en Brussel, of van Leuven naar de nationale luchthaven. Omdat heel veel treinverbindingen via de spoorlijn tussen Leuven en Brussel rijden, onder meer die naar Oostende, Blankenberge, Hasselt en Luik, was de hinder in heel België voelbaar.

Hoewel sommige treinen omreden via Mechelen om de hinder voor de ochtendspits te beperken, waren er soms wel vertraging tot een uur. Sinds iets voor 12 uur is het treinverkeer hersteld op de vier sporen.

Het treinverkeer op de lijn werd zo lang stilgelegd om bepaalde veiligheidsprocedures op vraag van de politie te respecteren. Infrabel verwacht nog geruime tijd gevolgvertragingen, maar die zouden tegen de avondspits weggewerkt moeten zijn.

De ruim 400 passagiers die op de trein zaten die betrokken was bij de aanrijdng, werden rond 11 uur geëvacueerd, laat NMBS-woordvoerder Bart Crols weten. "In de statons Brussel-Noord en Brussel-Zuid kregen zij water en eten, omdat zij toch lang vastgezeten hebben", zegt Crols.

Ook afgelopen zondag veroorzaakte een persoonsongeval in de buurt van Kortenberg urenlang voor zware hinder voor het treinverkeer tussen Leuven en Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?