| (Archief)

Treinverkeer onderbroken tussen Brussel en Leuven na dodelijke vechtpartij

© Belga - BRUZZ
05/05/2023

Bij een vechtpartij tussen jongerenbendes vlakbij het station van Zaventem, is omstreeks 16.30 uur een betrokkene op het spoor terechtgekomen en overleden. Het treinverkeer wordt omgeleid, er wordt dan ook zware hinder verwacht voor de avondspits. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel vrijdagnamiddag.

De vechtpartij tussen twee groepjes jongeren zou begonnen zijn aan het Karel Quitmanplein, het plein aan het station, en zou zich vervolgens verplaatst hebben naar de perrons in het station. Twee betrokkenen zouden daarbij op de sporen gevallen zijn, net toen een trein aankwam. Eén van beiden overleed ter plekke, de tweede raakte levensgevaarlijk gewond.

Het incident vond plaats in het het station van Zaventem, en dus niet dat van de luchthaven Brussels Airport, verduidelijkt Infrabel. De avondspits zal zwaar verstoord zijn. De spoorlijnen tussen Brussel Noord en Leuven is in beide richtingen onderbroken. De treinen worden lokaal omgeleid en NMBS legt vervangbussen in.

De politie en het parket Halle-Vilvoorde hebben een onderzoek geopend naar de juiste omstandigheden van het incident maar kunnen voorlopig geen commentaar kwijt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni