| Door een defecte trein bij het station Bockstael (hier op de foto) was donderdagochtend het treinverkeer onderbroken op het ringspoor rond Brussel.

Treinverkeer op lijnen 28 en 50 hersteld na fiets in bovenleiding

© Belga
20/09/2018
Updated: 20/09/2018 18.48u

Het treinverkeer op de lijnen 28 (ringspoor rond Brussel, tussen Jette en Brussel-Zuid) en 50 (de klassieke lijn tussen Brussel en Gent, tussen Jette en Brussel-Noord) verloopt weer normaal. Dat was deze ochtend verstoord geraakt door een fiets in de bovenleiding van het spoornetwerk. Maar die is intussen door beheerder Infrabel weer verwijderd, zagen ook onze tv-collega's.

Sinds 6u50 deze ochtend stond ter hoogte van station Bockstael een trein geblokkeerd als gevolg van een fiets in de bovenleiding van het spoornetwerk. De tweewieler blokkeerde de stroomafname van de trein die op weg was van Dendermonde naar Brussel-Zuid.

'Vandalisme kunnen we niet tolereren'

Bijna tien uur lang was er daardoor geen treinverkeer mogelijk op de lijnen 28 (ringspoor rond Brussel, tussen Jette en Brussel-Zuid) en 50 (de klassieke lijn tussen Brussel en Gent, tussen Jette en Brussel-Noord).

Volgens woordvoerder van spoorwegbeheerder Infrabel Thomas Baeken is dit totaal onaanvaardbaar. "De fiets werd vermoedelijk van een brug in de bovenleiding gegooid. Dat is vandalisme en kunnen we absoluut niet tolereren." Omstreeks 16u20 was de fiets verwijderd en konden beide lijnen weer dienst doen.

De federale politie is intussen een onderzoek gestart naar het incident.

Bekijk hieronder ook de reportage van onze tv-collega's:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Mobiliteit , spoorlijn , fiets

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni