Trein defect in Laken door fiets die op bovenleiding werd gegooid

© @RikiU2 via Twitter
| Door een defecte trein bij het station Bockstael (hier op de foto) is donderdagochtend het treinverkeer onderbroken op het ringspoor rond Brussel.
Updated: 20-09-2018 - 08:17

De trein die in Laken stilstaat, is defect geraakt doordat er een fiets in de bovenleiding was terechtgekomen. Dat zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. "De fiets werd vermoedelijk van een brug in de bovenleiding gegooid", voegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken toe. "Dat is vandalisme, totaal onaanvaardbaar."

De defecte trein staat sinds 6.50 uur stil ter hoogte van Bockstael, aldus Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. De stroomafnemer van de trein zit klem in de bovenleiding. De trein was op weg van Dendermonde naar Brussel-Zuid.

Door het incident is er momenteel geen treinverkeer mogelijk op de lijnen 28 (ringspoor rond Brussel, tussen Jette en Brussel-Zuid) en 50 (de klassieke lijn tussen Brussel en Gent, tussen Jette en Brussel-Noord).

Lijn 50A, waarover de IC-treinen rijden tussen Brussel en Gent, is wel beschikbaar.

MIVB/De Lijn

Spoorwegmaatschappij NMBS raadt reizigers aan over te stappen op voertuigen van de openbaarvervoermaatschappijen MIVB en De Lijn.

Het is nog niet duidelijk hoe lang de hinder zal duren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?