Lakenaars vragen netter Bockstael-station

© Bart Dewaele
| Het station van Bockstael.

De Lakense actiegroep Laeken.Brussels is niet te spreken over de staat van het verkommerde treinstation Bockstael en schreef een open brief naar spoorwegbeheerder Infrabel, de NMBS en een aantal politici."Het onderhoud van het station laat bijzonder te wensen over", klinkt het.

Volgens de Lakenaars, die een net station van Bockstael essentieel vinden voor een leefbaar Laken, moet het station dringend een opknapbeurt krijgen. Om die wens kracht bij te zetten, plantten ze bloemen op de berm van het verkommerde station. "Een eenvoudige tussenkomst, die het trieste aanzien van het station, waarvan het onderhoud bijzonder te wensen overlaat, kan wijzigen," klinkt het.

Street art en een loket

De actiegroep vraagt een beter onderhoud van de perrons en de roltrappen, een heropening van het loket om de sociale controle te verhogen, en meer zorg voor de bloemperken. Ze stellen ook voor om kunstenaars los te laten op de muren van het gebouw, om het station wat op te vrolijken met street art.

Ze stuurden hun verzuchtingen naar spoorwegbeheerder Infrabel, NMBS-ceo Sophie Dutordoir, Brussels schepen voor netheid Karine Lalieux (PS) en naar de Brusselse mobiliteitsschepen Els Ampe (Open VLD).

2020

Infrabel laat weten dat het niet verantwoordelijk is voor de stations en verwijst door naar spoorwegmaatschappij NMBS. Daar is te horen dat een renovatie van het station Bockstael, dat deel uitmaakt van S-treinnetwerk in en rond Brussel, niet meteen gepland staat.

Ten vroegste in 2020 zou het station een opknapbeurt kunnen krijgen. "Maar we hebben wel de intentie om het station te renoveren", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?