Buurtbewoners Bockstaelplein klagen onveiligheid aan op gemeenteraad

bockstaelplein
© google
| Het Bockstaelplein is het toneel van criminaliteit en nachtlawaai. Dat klagen buurtbewoners nu aan op de Brusselse gemeenteraad.

Inwoners van de buurt rond het Emile Bockstaelplein in Laken, deelgemeente van Brussel, zijn naar de Brusselse gemeenteraad getrokken om de onveiligheid aan te kaarten. 'De drugs wordt er verkocht onder de neus van onze kinderen,' klonk het gisterenavond. Burgemeester Close (PS) antwoordde dat de politie bezig is met acties.

Julie Koplowicz, die in de buurt van het Lakense Bockstaelplein woont, opende de Brusselse gemeenteraad met een aanklacht. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad. Ze las een brief voor van verschillende buurtbewoners die het nachtlawaai en de drugsoverlast aanklagen. "Er heerst een echt onveiligheidsgevoel. Het plein is een theater van drugs, nachtlawaai en andere vormen van criminaliteit," zegt ze. 

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) vertelde Koplowicz dat hij op de hoogte was van de problemen. De politie is bezig met onderzoeken naar de criminaliteit in de buurt en er werden volgens Close drie horecazaken op en rond het plein administratief gesloten, noteerde Het Nieuwsblad

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?