11 september 2022: de ruime en veelgebruikte overdekte fietsenstalling aan de toegang tot het treinstation Brussel-Luxemburg in de Trierstraat, te midden van de Europese wijk

| 11 september 2022: de ruime en veelgebruikte overdekte fietsenstalling aan de toegang tot het treinstation Brussel-Luxemburg in de Trierstraat, te midden van de Europese wijk.

Treinen kunnen weer over beide sporen rijden tussen Ottignies en Brussel-Luxemburg

© Belga
22/06/2023
Updated: 22/06/2023 13.09u

Er kunnen weer treinen rijden over beide sporen tussen de stations Ottignies en Brussel-Luxemburg, zo heeft spoornetbeheerder Infrabel medegedeeld.

Het treinverkeer was om 07.00 uur volledig onderbroken op de lijn, na de diefstal van een kilometer kabels ter hoogte van Profondsart. Treinen vanuit Ottignies werden omgeleid via Leuven, met een half uur extra reistijd tot Brussel als gevolg. Omstreeks 09.30 uur was een eerste spoor vrijgemaakt.

De kabeldiefstal "had zware gevolgen, want er werden meer dan 60 treinen afgeschaft en er werd meer dan 1.000 minuten vertraging opgetekend", aldus Infrabel. De spoornetbeheerder waarschuwt dat er nog gevolgvertragingen kunnen zijn. Tegen de avondspits zou het treinverkeer weer op schema moeten zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni