Treinverkeer verstoord aan Brussel-Zuid

© PhotoNews
| Het treinverkeer van en naar Brussel Zuid is ernstig verstoord.

Het treinverkeer van en naar Brussel-Zuid is ernstig verstoord door een defecte trein en problemen bij de pas geïnstalleerde seinen aan het Zuidstation. Na de spits zou het treinverkeer terug normaal moeten verlopen.

Twee incidenten op de Brusselse treinsporen zorgen ervoor dat heel wat treingangers vertraging oplopen op dinsdagochtend. Het begon met een defecte trein aan Brussel-Centraal: "Dat was om tien voor zes," klinkt het bij de woordvoerder van spoornetbeheerder Infrabel. "Hierdoor was één spoor geblokkeerd. Dat veroorzaakte heel wat vertraging, een probleem van de NMBS."

Twee uur later was het weer raak, dit keer was Infrabel de schuldige: "Eén van de seinen was voor een uur lang defect", klinkt het nog bij de woordvoerder. "Het ging om een storing die om acht uur begon en nu alweer is opgelost. Er kunnen zich nog vertragingen van ongeveer 30 minuten voordoen tot na de spits."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?