Twee bussen botsen aan Troon

© SN/BRUZZ
| De materiële schade was aanzienlijk.

Ter hoogte van Troon zijn twee bussen van de MIVB op elkaar gebotst. Enkele passagiers raakten lichtgewond. De schade is aanzienlijk.

Op de kleine ring tussen Naamsepoort en Troon, ter hoogte van de Hertogstraat, zijn twee bussen van lijn 71 tegen elkaar gebotst. Dat stelde een BRUZZ-reporter ter plaatse vast.

"Er is veel schade. Er zijn ook twee lichtgewonden, de bestuurders hebben geen lichamelijke letsels maar zijn in shock," zegt Guy Sablon van MIVB. "Hoe het ongeval precies is gebeurd, moeten we nog onderzoeken."

Volgens getuige Lamine Condé wilde een van de bussen opnieuw op de ring invoegen op de Naamsepoort, en botste toen om nog onbekende redenen tegen een andere bus die al op de ring reed.

Condé en zijn vriend zaten allebei op de bus die aangereden werd, zijn vriend zou een lichte hersenschudding hebben. En ook een andere vrouw op de bus raakte lichtgewond, aldus Condé.

Twee weken geleden was er nog een ongeval waarbij drie MIVB-bussen betrokken raakten aan het Luxemburgplein, vlakbij Troon.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?