Twee luidruchtige trouwstoeten op de bon

© Google
| Rondom Stuyvenbergpark in Laken maakte de politie verschillende processen-verbaal op voor het overtreden van de wegcode.

Afgelopen weekend is de politie van zone Brussel-Hoofdstad/Elsene twee keer moeten uitrukken om een luidruchtige trouwstoet aan banden te leggen. Zowel aan de Sobieskiwijk, waar dergelijk roekeloos gedrag vaker voorkomt, als aan de Ambiorixsquare schreven agenten verschillende pv's uit voor roekeloos rijgedrag.

Dat schreef La Dernière Heure zondag.

In de Sobieskiwijk vlakbij het Atomium is het zogenoemde rodeorijden een vaak voorkomend probleem. Afgelopen zaterdag werd de braderie op de Houba de Strooperlaan (zie beelden) opgeschrikt door roekeloos rijgedrag tijdens een trouwstoet.

Personen reden aan hoge snelheden door de straten. Sommigen reden met vuurpijlen in de hand voorbij de brocante, anderen zaten op de rand van het venster terwijl ze hun wagen bestuurden. Iets verderop scheuren ze rondjes op het rondpunt aan de voet van het Atomium.

Buurtbewoners brachten de politie op de hoogte, waarna ter plaatse pv's werden opgesteld voor roekeloos rijgedrag. Ook aan het Ambiorixsquare gingen deelnemers aan een luidruchtige trouwstoet voor gelijkaardige feiten op de bon.

De beelden van de trouwstoet in de Sobieskiwijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?