53 trouwstoeten tegengehouden in stad Brussel

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2018

De lokale politie heeft sinds april al 53 trouwstoeten die het te bont maakten tegengehouden op het grondgebied van de stad Brussel. Zaterdag was er opnieuw een grote actie, BRUZZ ging mee op patrouille. “Mensen die stoppen en uitstappen midden op de weg, motors die donuts draaien: je ziet soms gekke dingen.”

In de zomermaanden is het wat kalmer geweest, maar vanaf zaterdag doet de politie van zone Brussel Hoofdstad Elsene opnieuw regelmatig controles. Die kaderen in een actieplan dat in april werd opgezet om overlast veroorzaakt door trouwstoeten in te perken.

In de periode sinds april hielden inspecteurs 53 trouwstoeten tegen. 279 personen en 190 voertuigen werden daarbij gecontroleerd.

Na die controles werd er vaak effectief een PV opgemaakt. 207 keer was dat voor gevaarlijk rijgedrag. 121 keer ging het om een administratieve sanctie en 15 keer om een zwaarder geval, waarbij mensen agressief werden tegen agenten, een wapen droegen of onder invloed waren van drugs.

Ten slotte deed de politie ook 1.547 ademtests. Vooral rond de Heizel is er meer waakzaamheid. “Racers, rodeo-chauffeurs, drugsdealers en –gebruikers, gauwdieven die toeristen viseren: je ziet het hier dikwijls,” vertelt inspecteur Marc Gallo tijdens een patrouille aan BRUZZ. “We zouden ze nu sneller en vaker moeten vatten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?