Politie controleert opnieuw op trouwstoeten

© Kos
| Een traagrijdende trouwstoet op het Viaduct van Vilvoorde veroorzaakte een tijd geleden nog een ongeval. (archiefbeeld)

In Brussel heeft de politie opnieuw een controleactie gehouden op trouwstoeten, meldt VRTNWS, die meeging op patrouille. In totaal zijn er 33 pv's uitgeschreven.

Buurtbewoners klagen al langer over trouwstoeten. Zij veroorzaken overlast en onveilige verkeerssituaties, vooral in de buurt van het Atomium.

Trouwstoeten in het verleden verooraakten al serieuze ophef. Zo was er in mei vorig jaar de uitbundige Turkse trouwstoet, op weg van Molenbeek naar Roosdaal, waarbij vijf agenten gewond geraakten. Later was er de trouwstoet op het Viaduct van Vilvoorde, waarbij een vrachtwagen botste op een stilstaand voertuig uit de stoet. 

Gisterenmiddag heeft de politie een controleactie gehouden, waarbij acht stoeten werden gecontroleerd. Er werden 33 pv's uitgeschreven. De politie voert overigens vaker controles op trouwstoeten. Zo waren er eind maart en afgelopen week ook controleacties. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?