28 feestvierders overtreden verkeersregels tijdens trouwstoet

© Google
| Het Stuyvenbergpark in Laken is een geliefde locatie voor net getrouwde koppels.

De politie van Brussel Hoofdstad Elsene is zondag vier keer tussengekomen bij trouwstoeten. De feestvierders hielden zich niet aan de verkeersregels in het centrum en in Laken. In totaal werden 28 processen-verbaal opgemaakt.

Het was een drukke dag voor de politie afgelopen zondag. Zes trouwstoeten werden gesignaleerd in Brussel en in Laken. Bij vier daarvan stelde de politie inbreuken op de wegcode vast. In totaal werden vijftig auto’s tegengehouden, en maakten agenten 28 keer proces-verbaal op. Dat bevestigt politiecommissaris Olivier Slosse.

De politie werd rond 13.30 uur ingelicht over een trouwstoet in het centrum, in de Onze-Lieve-Vrouw-van-Vaakstraat en de Kruitmolenstraat. Verschillende deelnemers aan de stoet voerden gevaarlijke manoeuvres uit en blokkeerden de doorgang. De optocht werd even later tegengehouden op de Negende Linielaan. Daar maakte de politie tien processen-verbaal op.

De overige processen-verbaal werden opgemaakt in Laken, waar de politie preventief vijf optochten in de gaten hield. Bij drie daarvan werden overtredingen vastgesteld, twee hielden zich wél aan de verkeersregels. Twee trouwstoeten werden tegengehouden op de Houba De Strooperlaan, ter hoogte van de Sobieskilaan en bij de Ernest Salustraat. Ook bij een trouwstoet op de Groendreef werden overtredingen vastgesteld. 

Het aantal trouwstoeten van afgelopen zondag is volgens politiecommissaris Olivier Slosse niet uitzonderlijk. “Buurtbewoners in Laken klagen vaker over overlast van trouwstoeten in het weekend. Afgelopen zondag traden we voor het eerst op tijdens dit seizoen, en dat zullen we blijven doen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?