Trouwpartij blokkeert straat in Evere

© Facebook

Er viel zaterdagmiddag wat te vieren in de Pater Damiaanstraat in Evere. Een trouwpartij had er de eenrichtingsstraat afgesloten voor een tiental minuten feestplezier op de openbare weg.

Niet iedereen in de buurt van het feest was evenwel te spreken over het feest. Op Facebook waren een aantal buurtbewoners kwaad omwille van de keuze van het nieuwe echtpaar om op straat te vieren. Dat bericht La Capitale.

Bovendien zouden bij het vertrek van het bruidspaar opnieuw een aantal ernstige verkeersovertredingen zijn gemaakt. Auto’s zouden aan 80 kilometer per uur weggesneld zijn en volgens sommige buurtbewoners konden bestuurders het niet laten om spectaculaire manoeuvres uit te voeren. (lees verder onder de afbeelding)

remsporen_trouwpartij_evere
© Facebook
| Een bezorgde buurtbewoner plaatste deze afbeelding van remsporen, volgens hem veroorzaakt door de trouw, online.

Schepen voor Mobiliteit Pascal Fréson (DéFi) houdt het hoofd koel. “Enkele minuten feestplezier midden op de dag is geen drama,” zegt hij in La Capitale. “Er stonden chauffeurs bij de wagens die de straat blokkeerden die dus onmiddellijk hun auto’s konden verplaatsen moest er een probleem zijn.” Over de vermeende snelheidsovertreding is hij minder te spreken: “Dat is onacceptabel”. In de facebookgroep 'Evere 4 ever' vraagt hij aan getuigen om melding te doen bij de politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?