Politie start onderzoek naar trouwstoet Naamsepoort

© Google
| De Bolwerksquare in de schaduw van de Bastiontoren aan Naamsepoort, het toneel voor verkeerchaos als gevolg van een trouwstoet.

De politie heeft een onderzoek gestart naar een trouwstoet die het autoverkeer aan de Naamsepoort even verstoorde. De bal ging aan het rollen na een tweet van N-VA-politicus Theo Francken.

Feest voor de ene, ergernis voor de andere. N-VA-politicus Theo Francken stak zijn boosheid over de verkeerschaos na een roekeloze trouwstoet aan de Naamsepoort niet onder stoelen of banken. Hij postte een filmpje op sociaalnetwerksite Twitter, waarin een trouwstoet van luxewagens luid toeterde en het verkeer ophield.

"Asociale onzin," tweette hij daarover (zie tweet onderaan het artikel). De politie zei dat ze niet op de hoogte waren van de stoet en dat ze onderzoeken van wanneer de beelden precies dateren. "Wie meer informatie heeft, mag ons die altijd bezorgen," zegt woordvoerder Olivier Slosse weten aan de krant Het Laatste Nieuws.

De kabinetschef van Brussels burgemeester Philippe Close reageerde op het incident en verwees naar recente cijfers van de politie. Tijdens drie controleacties bij veertien trouwstoeten maar liefst 129 pv's werden opgesteld. "Dit soort toestanden kan niet en wordt aangepakt," reageerde ze.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?