Politie zorgt ervoor dat begrafenis en trouw in Laken kunnen doorgaan

© ET/BRUZZ

Door de Tour was de toegang tot de kerk van Laken zaterdag afgesloten. De politie zorgde er echter voor dat een begrafenis en een trouw konden doorgaan. "Op zo’n momenten is het belangrijk dat ondanks de Ronde van Frankrijk beide momenten hebben kunnen plaatsvinden."

De politie beleefde de eerste Tourdag zonder grote incidenten, zei politiewoordvoerster Ilse Van de Keere zaterdagavond aan VRT NWS, maar in Laken moest de politie zaterdag even improviseren. In de kerk van Laken vond er een begrafenis en later een trouw plaats, en de toegang tot die kerk was afgesloten door de Ronde van Frankrijk.

Toch heeft de politie ervoor gezorgd dat zowel de begrafenis als de trouw hebben kunnen plaatsvinden. "We hebben ervoor gezorgd dat de lijkwagen zeker tot aan de kerk geraakte. Daarna hebben we ook de genodigden voor de begrafenis en de trouw geholpen met hun weg naar de kerk", zegt Van de Keere aan Het Nieuwsblad. "Op zo’n momenten is het belangrijk dat ondanks de Ronde van Frankrijk beide momenten hebben kunnen plaatsvinden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?