Opnieuw trouwstoet onderschept in Brussel

© Kos
| Eerder veroorzaakte een trouwstoet op het viaduct van Vilvoorde grote hinder (foto).

De Brusselse politie heeft donderdag opnieuw een trouwstoet van de baan gehaald omdat die het verkeer hinderde. Dat meldt Het Laatste Nieuws, en wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. Die stelde in totaal acht processen-verbaal op.

De trouwstoet werd rond 15.45 uur opgemerkt op de Negende Linielaan, waar verschillende automobilisten die deel uitmaakten van de stoet zich niet aan het verkeersreglement hielden, wat gevaarlijke situaties op de weg veroorzaakte. De politie kon de stoet even verderop onderscheppen op de Groendreef. Een aantal wagens konden nog ontkomen door een andere richting uit te rijden maar drie wagens werden wel onderschept.

"We hebben in totaal acht processen-verbaal opgesteld, voornamelijk voor mensen die hun veiligheidsgordel niet droegen", zegt Ilse Van de Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene. "Eén bestuurder kreeg ook een proces-verbaal omdat hij geen boorddocumenten bij had en een laatste proces-verbaal kwam er omdat er te veel mensen in één van de wagens zaten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?