Al 200 pv’s voor trouwstoeten

© Kos
| Dit gedrag is onaanvaardbaar en bovendien erg gevaarlijk voor alle weggebruikers," aldus de burgemeester van Stad Brussel Philippe Close (PS).

Sinds het begin van april is er in de Stad Brussel een speciaal actieplan van kracht om de overlast veroorzaakt door trouwstoeten te beperken. Sindsdien zijn er 200 PV’s uitgeschreven, voornamelijk voor verkeersinbreuken en ongepast gedrag. Dat laat de Stad weten.

De feiten deden zich vooral voor tijdens de weekends en feestdagen in Laken. Het ging voornamelijk om verkeersinbreuken en inbreuken op het Algemeen Reglement van de Politie zoals overmatig toeteren.

”Dit gedrag is onaanvaardbaar en bovendien erg gevaarlijk voor alle weggebruikers. Het vieren van feestelijkheden is uiteraard toegestaan, maar niet ten koste van de veiligheid en de rust van anderen,” aldus de burgemeester van Stad Brussel Philippe Close (PS).

Jong gehuwden informeren

De Stad zal vanaf nu ook pas getrouwde koppels informeren bij het overhandigen van de trouwdocumenten. "Ik spreek hen aan over de gevolgen van zo'n stoeten. Vanaf nu treden we heel kordaat op rond deze problematiek," aldus eerste schepen Alain Courtois (MR).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?