Zoom Fietssnelweg BRUZZ ACTUA 1696
© Wouter Florizoone | Zoom Fietssnelweg BRUZZ ACTUA 1696

Twee maanden lichte hinder door bouw fietsbrug over Brusselse ring

© Belga
03/08/2020

In het kader van de bouw van een fietsbrug over de Brusselse ring op het tracé van de fietssnelweg Leuven-Brussel is maandag gestart met de constructie van brugpijlers op de Ring rond Brussel (R0) en de R22. De werken zullen twee maanden duren, maar de hinder voor het verkeer zal beperkt blijven, meldt de Werkvennootschap.

In augustus bouwt de Werkvennootschap drie van de vijf pijlers, een aan elke buitenzijde van de R22 en de centrale in de middenberm van de R0. Het verkeer op de R0 moet in beide richtingen op versmalde rijstroken en er geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur.

Ook op de R22 wordt de snelheid in de zone van de werken telkens beperkt tot 70 kilometer per uur. Tegen begin september moeten de drie pijlers klaar zijn en kan de snelheidsbeperking op de Ring worden opgeheven, luidt het.

Aansluitend worden de laatste twee pijlers gebouwd in beide bermzones tussen de R22 en de R0. Op de R22 blijft de snelheid daarom ook in september beperkt tot 70 kilometer per uur. Tijdens deze werken wordt op de R22 bovendien een rijstrook ingenomen in beide richtingen: aan de kant Zaventem ter hoogte van de invoegstrook naar de R0 en aan de kant Diegem ter hoogte van de uitvoegstrook van de R0 naar de R22. De respectievelijke in- en uitvoegbeweging blijft wel mogelijk. Deze werken zullen de hele maand september duren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, fietsbrug, Ring rond Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie