Twee verkeersongelukken op twee uur tijd in Vorst

© Google Maps
| Het ene ongeval gebeurde op de Neerstalsesteenweg (foto), het andere daar vlakbij, op de Van Volxemlaan.

Aan de Van Volxemlaan en de Neerstalsesteenweg gebeurden woensdagmiddag twee ongevallen op amper twee uur tijd. Bij het eerste ongeval, iets voor het middaguur, verloor een automobiliste de controle over het stuur. Bij het tweede ongeval werd een 7-jarig kind aangereden dat de weg wilde oversteken.

De 41-jarige vrouw verliest even voor het middaguur de controle over haar voertuig. Ze rijdt daarbij tegen een verlichtingspaal en raakt zwaargewond. Dat schrijf Het Nieuwsblad en bevestigt de politiezone Zuid. Hoe dat gebeurt, is nog niet bekend. De vrouw wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd en vecht volgens de meest recente informatie van de politie nog voor haar leven.

Iets voor 14 uur, gebeurt amper enkele tientallen meters verderop een tweede ongeval. Een 7-jarig kind wil er de drukke baan oversteken en wordt gegrepen door een voertuig. Het jonge slachtoffer komt er volgens de woordvoerster goed vanaf, en is slechts naar het ziekenhuis geweest voor controle.

Omdat ook het parket werd ingelicht om het eerste ongeval te onderzoeken, werd een deel van de Neerstalsesteenweg tijdelijk afgesloten. Rond 14.30 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?