Jump, het elektrische deelfietsensysteem van Uber. op de foto een ritje in Ter Kamerenbos

| Jump, het elektrische deelfietsensysteem van Uber

Uber laat zien hoe fietsers zich verplaatsen in Brussel

EDB
© BRUZZ
14/02/2020

Uber lanceerde vrijdag een online platform dat meer inzicht geeft in hoe gebruikers van Jump-fietsen zich verplaatsen in de stad. Met het delen van de data wil het vervoersplatform de Brusselse autoriteiten naar eigen zeggen de kans bieden om de fietsinfrastructuur te verbeteren.

Via de ‘New Mobility Heatmap’ laat Uber zien hoe Jump-fietsen in Brussel worden gebruikt. Er wordt in realtime aangegeven waar en wanneer het druk is. De kaart toont ook waar de fietsroutes zich bevinden.

Volgens Uber biedt deze tool de Brusselse autoriteiten, maar ook stadsplanners de mogelijkheid om op data gebaseerde beslissingen te nemen. “De tool biedt inzicht in de manier waarop ze kunnen investeren in oplossingen om de verkeersveiligheid te vergroten,” klinkt het.

“Wij zijn op de hoogte van deze gegevens omdat Uber verplicht is om deze data aan de regering door te geven,” zegt Pieterjan Desmet, woordvoerder van Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). “Alle mogelijke data rond verplaatsingen zijn natuurlijk welkom. We zullen de gegevens gebruiken om efficiënter te kunnen werken.”

De rode, elektrische Jump-fietsen werden negen maanden geleden in Brussel gelanceerd. Er zijn nu 1.200 fietsen in de stad en meer dan een half miljoen mensen hebben ze gebruikt. Brussel is één van de eerste Europese steden die werden opgenomen in deze online tool. De Mobility Heatmap is enkel raadpleegbaar via de URL.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , JUMP , Uber , pieterjan desmet , Elke Van den Brandt , Groen , heatmap

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni