Jump, het platform van elektrische deelfietsen dat Uber ook in Brussel uitbaat
© PhotoNews | Jump, het platform van elektrische deelfietsen dat Uber ook in Brussel uitbaat.

Uber stopt tijdelijk met Jump-deelfietsen door coronacrisis

TRO
© BRUZZ
20/03/2020

De elektrische deelfietsen van Uber, Jump, kunnen voorlopig niet meer gebruikt worden. Dat kondigt Uber vrijdag aan in een e-mail aan alle Brusselse gebruikers.

In de mededeling aan de gebruikers zegt Uber dat het "in verband met de uitzonderlijke omstandigheden" besloten heeft om tot nader order "Jump in Brussel te pauzeren". Uber verwijst naar de vraag van de Belgische regering om zoveel mogelijk thuis te blijven om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Wanneer de fietsen weer beschikbaar zullen zijn, staat niet in het bericht. Allicht zal dat zijn wanneer de overheid de strengste maatregelen die momenteel gelden terugschroeft. Op dit moment is het via de app van Uber al niet meer mogelijk een fiets te lokaliseren en te huren.

Deelstepverdeler Lime nam eerder ook al de beslissing om zijn diensten te pauzeren.

Geen superverspreiders

BRUZZ stelde gisteren nog de vraag aan viroloog Marc Van Ranst of de verschillende Brusselse deelvervoersmiddelen in potentie geen superverspreiders van het virus konden zijn. De viroloog gaf aan dat hij die kans niet erg hoog inschatte. “Dat is niet de hoofdweg waarlangs het virus zich zal verspreiden, hooguit een binnenbaantje waarmee het virus u toch nog zou kunnen infecteren”, aldus Van Ranst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Samenleving, corona, coronavirus, coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie