Uitbreiding blauwe zone Sint-Agatha-Berchem met één maand uitgesteld

EDB
© BRUZZ
15/04/2021

Omdat niet alle wijken in Sint-Agatha-Berchem degelijk werden geïnformeerd, wordt de uitbreiding van de blauwe zone in de gemeente met één maand uitgesteld. De verkeersborden worden op 3 mei geplaatst, maar controles en sancties volgen pas vanaf juni.

Volgens de gemeente moest gewestelijk parkeeragentschap Parking.Brussels de informatie met de aankondiging over de uitbreiding van de blauwe zone vanaf 3 mei onder de inwoners verspreiden. Maar een en ander liep mis. Sommige wijken kregen helemaal geen informatie over de uitbreiding terwijl andere inwoners dan weer meerdere folders in de bus kregen.

Omdat de inwoners van Sint-Agatha-Berchem niet degelijk werden geïnformeerd, en omdat de tijdsspanne waarin dat nu nog zou moeten gebeuren, te kort is, heeft het gemeentebestuur samen met het parkeeragentschap beslist om de toepassing van de uitbreiding van de blauwe zone met één maand uit te stellen, namelijk van 3 mei tot 1 juni.

De verkeersborden worden geplaatst vanaf 3 mei, maar controles en sancties zullen pas vanaf de maand juni kunnen volgen. “De maand mei wordt daarom gebruikt als een overgangs- en preventieperiode,” klinkt het bij de gemeente. “Meer informatie en geen sancties.”

In tussentijd beloven de gemeente en het parkeeragentschap om de informatiefolders ‘zeer snel’ over alle Berchemse inwoners te verdelen. Bovendien zullen ze preventief informatie verstrekken aan mensen die geparkeerd zijn door middel van een flyer op hun voorruit te plaatsen. Ook via de gemeentelijke krant wordt de uitbreiding van de zone aangekondigd.

Vergunningen

De gemeente Sint-Agatha-Berchem breidt haar blauwe zone uit naar het hele grondgebied en past ook de uurregeling aan. De nieuwe maatregel geldt voor alle dagen van de week, van maandag tot en met zaterdag tussen 9 uur en 21 uur, uitgezonderd op zondagen en wettelijke feestdagen.

Bewoners met een parkeervergunning kunnen zonder tijdslimiet parkeren. Voor gasten kunnen bezoekerskaarten afgeleverd worden aan Berchemse gezinnen voor de prijs van 2,5 euro per periode van 4,5 uur. Voor de handelaars mogen klanten zich gratis parkeren in de zones met tijdslimiet van één uur rond het Schweitzerplein en maximaal twee uur elders in de gemeente.

Voor de anderen geldt het gebruik van de parkeerschijf met een maximale parkeerduur van twee uur, uitgezonderd in handelszones. Elke overtreding leidt tot een forfaitaire retributie van 25 euro per periode van 4,5 uur. Voor meer informatie over de uitbreiding, verwijzen beide instanties naar de websites van de gemeente en het parkeeragentschap.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni