20220420 1796 DE WEEK Ter Kamerenbos
© Photonews | Autoverkeer in het Ter Kamerenbos

Ukkel wil ziekenhuispersoneel met beroepskaart ook in Ter Kamerenbos laten parkeren

ADD
© BRUZZ
27/06/2022

Wie in het Ter Kamerenbos wil parkeren moet daar sinds 1 mei voor betalen. "Een onhoudbare situatie," klinkt het in Ukkel, waar het aantal parkeerplekken naar eigen zeggen alsmaar schaarser wordt.

Tijdens de jongste gemeenteraad van Ukkel werd een principe-akkoord tussen de gemeente en de Stad Brussel over het parkeren in Ter Kamerenbos besproken. De gemeente Ukkel is niet te spreken over de "eenzijdige" beslissing van de Stad Brussel om sinds 1 mei de zone als betalend te beschouwen. De maatregel zou namelijk zorgen voor een verdere verschuiving van het verkeer richting Ukkel.

Om dat probleem te verhelpen kijkt het gemeentebestuur deels naar beroepskaarten voor het personeel van de Europaziekenhuizen. "Laat het personeel dat in het Sint-Elisabethziekenhuis werkt en over een beroepskaart beschikt gratis parkeren in het park," klinkt het maandag in verschillende Franstalige kranten.

In ruil voor deze uitzondering zou de gemeente Ukkel dan een deel van de inkomsten die het ontvangt voor beroepskaarten teruggeven aan de Stad Brussel. Voor de 477 kaarten die momenteel zijn afgeleverd aan de ziekenhuizen, is dit bedrag ongeveer 350.000 euro. Volgens Thibaud Wyngaard (Ecolo), schepen van Mobiliteit in Ukkel, zou de invoering van deze regeling leiden tot een toename van het aantal kaartaanvragen en dus ook tot een toename van de inkomsten.

Voor Brussels parlementslid Emmanuel De Bock (Défi) is deze regeling onverstaanbaar. "Ze willen het aantal auto's beperken maar accepteren dat werknemers hier de hele dag parkeren," reageert hij verbolgen.

Schepen van Mobiliteit in de Stad Brussel Bart Dhondt (Groen) sust en benadrukt dat het voorlopig enkel om een principeakkoord gaat. "Het dient nog verder uitgewerkt te worden en het zal ook op de gemeenteraad voorgelegd worden," aldus zijn woordvoerder aan BRUZZ.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie