26 augustus 2020: betonblokken maken een deel van het Ter Kamerenbos ontoegankelijk voor autoverkeer.
© PhotoNews | 26 augustus 2020: betonblokken maken een deel van het Ter Kamerenbos ontoegankelijk voor autoverkeer.

Stad Brussel zoekt burgers voor nieuw panel over Ter Kamerenbos

EC
© BRUZZ
22/04/2022

In de zoektocht naar een oplossing voor de verkeerssituatie in en rond het Ter Kamerenbos, wil de Stad Brussel een nieuw burgerpanel oprichten. Vandaag loopt er al een mobiliteitsstudie naar het park, maar bewoners en handelaars uit de buurt zouden die kunnen verrijken.

Dat schrijft La Libre vrijdag en wordt bevestigd aan BRUZZ. Om voldoende (diverse) mensen te vinden, verdeelt de Stad binnenkort 25.000 flyers in de buurt van het Ter Kamerenbos. Wie zich geroepen voelt, kan zich kandidaat stellen tot 15 mei. Een voorwaarde is dat alle kandidaten in de perimeter van de studie wonen of werken. Die loopt langs het hele park en voor een groot deel in de gemeente Ukkel.

Aanvulling

Het burgerpanel zal één jaar helpen bij het bestuderen van nieuwe mobiliteitsoplossingen. Sinds eind februari voert de Stad al een eigen studie uit naar de verkeerssituatie in het Ter Kamerenbos. Dat gebeurt in het kader van het gewestelijk mobiliteitsplan Good Move. De studie is uitbesteed aan het consortium Espaces-Mobilités, Transitec en Fluicity en loopt nog tot de winter van 2024. Dit voorjaar staat de diagnose van de problemen op de planning.

De bedoeling is dat de burgers die algemene studie aanvullen. De Stad wil dat het panel voldoende divers is qua taal, leeftijd, geslacht en hun rol in de wijk. Zich kandidaat stellen, kan via de website participation.cambre.brussels.

perimeter_studie_ter_kamerenbos.png
© participation.cambre.brussels | De mobiliteitsstudie naar het Ter Kamerenbos gaat over de perimeter binnen de rode stippellijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie