UZ Brussel en Brussels Airport waarschuwen voor mogelijke hinder maandag

© Peter Dhondt/BRUZZ
| UZ Brussel, het Universitair Ziekenhuis van de VUB in Jette.
Updated: 13-02-2022 - 15:33

Het universitair ziekenhuis van Brussel waarschuwt op zijn website dat het maandag mogelijk moeilijk bereikbaar is vanwege de vrijheidskonvooien die onderweg zijn naar Brussel. Het UZ raadt aan de nodige marge in te bouwen om tijdig naar het ziekenhuis te komen. Bij Brussels Airport klinkt hetzelfde advies voor vliegtuigpassagiers.

De vrijheidskonvooien, die onder meer protesteren tegen de coronamaatregelen, zijn vanuit Canada overgewaaid naar Europa. Gisteren/zaterdag vonden er protesten plaats in Parijs en Den Haag. De organisatoren kondigden aan dat ze morgen/maandag in het centrum van Brussel willen betogen.

De politie heeft manifestaties van gemotoriseerde voertuigen intussen verboden, maar is wel in opperste staat van paraatheid. Volgens de Franse politie zijn namelijk honderden voertuigen onderweg naar Brussel.

Dat zorgt maandag mogelijk voor heel wat verkeershinder. UZ Brussel en Brussels Airport raden dan ook aan rekening te houden met langere reistijden en een bemoeilijkte bereikbaarheid van respectievelijk het ziekenhuis in Jette en de luchthaven in Zaventem.

'Kom tijdig naar het ziekenhuis'

Het UZ meldt dat het moeilijk in te schatten is of en wanneer er acties zullen plaatsvinden. Indien er toch blokkades plaatsvinden, dan kan het ziekenhuis mogelijk moeilijk beschikbaar zijn. "We raden alvast aan de algemene berichtgeving op te volgen en maandag de nodige marge in te bouwen om tijdig naar het ziekenhuis te komen", klinkt het.

Patiƫnten die zich maandag mogelijk niet tijdig naar hun afspraak kunnen begeven, krijgen de raad om de annulatielijn te bellen op het nummer 02/477.60.90. Wie vragen heeft kan terecht op 02/477.41.11.

Brussels Airport: 'Kom zoveel mogelijk met de trein'

De vrees bestaat ook de mogelijke betogers de toegangsweg naar de luchthaven in Zaventem zullen bezetten. De politie doet er alles aan om die toegang voor passagiers en werknemers te vrijwaren, maar Brussels Airport roept passagiers op om de situatie goed in de gaten te houden en om op tijd te vertrekken.

"We raden onze passagiers ook aan om zoveel mogelijk met de trein te komen, als dat mogelijk is", aldus woordvoerster Nathalie Pierard, die ook aanraadt om "de actualiteit in de gaten te houden en op tijd te komen."

Op de luchthaven van Zaventem worden morgen/maandag zowat 12.000 vertrekkende passagiers verwacht.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?