Van den Brandt maakt bijna 2 miljoen vrij voor fietsbeleid

© Saskia Vanderstichele

Minister van Mobiliteit en Openbaar Vervoer Elke Van den Brandt (Groen) heeft het licht op groen gekregen voor een veertigtal dossiers met een totale waarde van een kleine twee miljoen euro om haar fietsbeleid te ondersteunen. Het gaat zowel om extra fietspaden, -parkings en -materiaal als om een betere toegankelijkheid. De beslissingen werden tijdens de verschillende ministerraden in december genomen.

"We willen mensen overtuigen om voor alternatieven te kiezen. Een belangrijk alternatief is de fiets. Daarom moeten we de fietsers in de watten leggen met extra fietsparking, extra veilige fietspaden, met toegankelijkere voet- en fietspaden, en met herstelmateriaal langs de weg. Samen met de Brusselse gemeenten maken we de drempel zo laag mogelijk", licht minister Van den Brandt toe.

Iets meer dan een miljoen euro gaat naar de aanleg van extra fietspaden in Molenbeek, Koekelberg, Ukkel, Anderlecht, Sint-Agatha-Berchem, Jette, Schaarbeek, Watermaal-Bosvoorde en Sint-Lambrechts-Woluwe.

Daarnaast is 565.000 euro voorzien voor het toegankelijker maken van fietspaden en voetpaden, 254.000 euro voor fietsparkings in een dozijn Brusselse gemeenten en 45.000 euro voor fietsmateriaal. Het gaat in dit laatste geval om fietspompen en herstelkits die langs de weg geïnstalleerd worden in Oudergem, Sint-Agatha-Berchem, Vorst, Ganshoren, Sint-Gillis, Ukkel en Watermaal-Bosvoorde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?