| De Generaal De Gaullelaan, afgesloten voor autoverkeer.

Van den Brandt sluit straat in Elsene af om wandelaars meer ruimte te geven

SG
© BRUZZ
15/04/2020

Minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) heeft de verbinding tussen Flagey en de Gedachtenissquare afgesloten, zodat wandelaars, sporters en fietsers meer ruimte krijgen om de social distancing te kunnen respecteren. Elsene moet een test zijn, vooraleer het in andere gemeenten uit te voeren. "Maar de boodschap blijft, blijf in uw kot".

Van den Brandt sluit de straat af in samenwerking met Elsens burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) en de Brusselse fietsbrigade. De straat werd afgezet met bloembakken. Hoelang de maatregel duurt is nog niet geweten.

"Er zijn nu eenmaal plaatsen waar zoveel passage is dat mensen niet echt afstand kunnen houden van elkaar. Daarom hebben we besloten in overleg met de gemeente om de straat af te sluiten. Let op: dat is geen uitnodiging en we willen ten allen koste een aanzuigeffect vermijden. De boodschap blijft, blijf in uw kot," aldus woordvoerster Marie Thibaut De Masieres.

Elsene eerste test

Tijdens de online commissie Mobiliteit van woensdag gaf minister Van den Brandt aan dat ze met elke Brusselse gemeente, geval per geval, zullen bekijken of de afsluiting van een straat voor auto's nodig is om de sociale afstandsregels in stand te kunnen houden. Elsene is daarvoor een eerste test.

"Het aantal verplaatsingen ongeacht de vervoerswijze is in de regio van Brussel sterk verminderd. Er is tot 85% minder verkeer op een reeks assen. Bewoners verplaatsen zich alleen om bepaalde redenen en geven de voorkeur aan wandelen en fietsen. Voor deze verplaatsingen moeten de inwoners kunnen beschikken over voldoende ruimte en condities die geschikt zijn om te wandelen en te fietsen zonder gezondheidsrisico's en met inachtneming van de door de federale overheid aanbevolen fysieke afstandsmaatregelen. We willen de gemeenten steunen die aandacht hebben voor de aanpassing van bepaalde wegen en openbare ruimten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Mobiliteit, Elke Van den Brandt, Christos Doulkeridis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni