Vanaf 1 september 100 km/u op Ring rond Brussel: borden geplaatst

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 28 augustus 2020

De drie bevoegde ministers uit de Vlaamse en Brusselse regering hebben vrijdagochtend een van de nieuwe verkeersborden onthuld die binnenkort de snelheidsbeperking tot 100 kilometer per uur op de Ring rond Brussel aangeven. Vanaf 1 september geldt die beperking op alle wegvakken die onder Vlaams of Brussels beheer vallen, tenzij de maximale snelheid er nu al lager ligt.

De nieuwe maximumsnelheid gaat dinsdag in. Door te verlagen van 120 naar 100 km/u moet het verkeer veiliger verlopen, de luchtkwaliteit verbeteren en de geluidsoverlast en CO2-uitstoot verlagen. De Vlaamse ministers Lydia Peeters (Open VLD) en Benjamin Dalle (CD&V) en Brussels minister Elke Van den Brandt (Groen) trokken vrijdag naar Machelen om er één van de 280 verkeersborden te onthullen die een aannemer in opdracht van het agentschap Wegen en Verkeer aan het plaatsen is om die snelheidsbeperking aan te duiden.

De nieuwe maximale snelheid wordt dus 100 kilometer per uur. Waar vandaag uit veiligheidsoverwegingen al beperkingen van 90 en 70 kilometer per uur gelden, blijven die behouden. Het gaat om het westelijke deel van de ring in Sint-Pieters-Leeuw, Anderlecht en Vorst, het oostelijke deel van de ring in Hoeilaart, Overijse en Tervuren en het viaduct van Vilvoorde.

De nieuwe snelheidsbeperking van 100 kilometer per uur zal trouwens ook gelden voor de parallelwegen van de ring ter hoogte van de Woluwelaan (R22) in Zaventem/Diegem (Machelen), het verkeersknooppunt van de ring en de A12, het verkeersknooppunt van de ring en de E40 in de richting van Gent/Oostende en afrit nr. 13 van de ring in Dilbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?