Vanaf midden 2019 met MIVB-ticket ook naar de Rand

© Belga
09/01/2019

Vanaf midden 2019 of ten laatste bij de start van het schooljaar wordt het mogelijk om met een MIVB-ticket tot 11,5 kilometer rond het Hoofdstedelijk Gewest te reizen. Dat gebeurt dan met de openbare vervoersmaatschappijen NMBS, MIVB, De Lijn en TEC.

Dat heeft Jean-Pierre Hansen, voorzitter van het stuurcomité van het GEN, woensdag aangekondigd tijdens een hoorzitting in de Kamercommissie Infrastructuur.

De beslissing werd op 30 november door het stuurcomité genomen en moet maandag op het uitvoerend comité van de ministers van Mobiliteit bekrachtigd worden. Het gaat om een project dat uit 2006 dateert.

De bestaande formules in het Brussels Gewest, JUMP en MTB, blijven bestaan, ook al overlappen ze met de nieuwe formules binnen het gewest.

Jean-Pierre Hansen kwam een stand van zaken geven van het dossier van het Gewestelijke Expresnet (GEN). Hij sprak onder meer over zijn voorstel, dat hij reeds aan federale minister François Bellot heeft voorgelegd, om een 'GEN-agenschap' op te richten dat onafhankelijk zou zijn van de verschillende entiteiten en sneller zou kunnen beslissen omdat het niet onderworpen zou zijn aan de regel van de unanimiteit.

Dat laatste stootte meteen op verzet van Inez De Coninck (N-VA), die verwees naar de autonomie van de entiteiten en dergelijke machtsoverdracht niet zag zitten. Ook bij de CD&V was men niet erg enthousiast. In de huidige situatie is het overigens weinig waarschijnlijk dat het agentschap er komt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , De Lijn , MIVB , NMBS , tec , Jean-Pierre Hansen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni