Leonardtunnel onder Leonardkruispunt richting Brussel E411

| Leonardtunnel onder Leonardkruispunt richting Brussel (E411.)

Vanaf zaterdag versmalde rijstroken in Leonardtunnel

© Belga
04/11/2023

De renovatie van de Leonardtunnel gaat een nieuwe fase in. Om de onderhoudswerken uit te voeren, worden de rijstroken versmald en geldt er een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Eerder was aangekondigd dat de nieuwe fase op maandag 6 november zou ingaan, maar het Agentschap Wegen en Verkeer stelt die timing bij.

Tot hiertoe was er alleen 's avonds en 's nachts hinder door de onderhoudswerken. De versmalde rijstroken en de snelheidsbeperking, die nu ingaan, zullen volgens inschattingen van het Verkeerscentrum slechts in beperkte mate voor extra vertragingen zorgen. Tijdens de spitsuren is het sowieso al erg druk in de Leonardtunnel, buiten de spits kan de drukte wel merkbaar zijn.

Over enkele weken versmalt het agentschap ook in de andere koker van de Leonardtunnel, op de binnenring, de rijstroken. Ook daar geldt dan dezelfde snelheidsbeperking.

De Leonardtunnel ondergaat momenteel een grondige renovatie. Nu starten werken aan de zijkant van de tunnel: daardoor moet voldoende plaats worden vrijgemaakt voor de aannemer.

In de loop van december verwacht het agentschap ernstigere hinder op de E411 en de R0 door de werken. Ook in de lente van 2024 wordt er zware hinder verwacht op de Brusselse ring. Volgens de huidige planning duurt de grootschalige renovatie van de tunnel tot begin 2025.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni