Veeartsenstraat krijgt tweerichtingsfietspad onder sporen Zuidstation

© Geert De Cock
| 'Voorsorterende' auto's op de pas geschilderde fietsstrook zouden binnenkort verleden tijd moeten zijn. Er komen betonblokken die het fietspad afschermen van het verkeer

Een rijvak van het stukje van de Veeartsenstraat dat onder de spoortunnel loopt, wordt geschrapt ten voordele van een fietspad in beide richtingen. Het fietspad is voorlopig enkel gemarkeerd, maar binnenkort zouden er betonblokken moeten komen om het af te scheiden van het autoverkeer. De parallelle voetgangerstunnel blijft gesloten.

Vorige zomer sloot Infrabel de voetgangerstunnel tussen de Koningslaan en de Veeartsenstraat af nadat er verschillende brandjes waren aangestoken. De tunnel was echter een belangrijke verbindingsas voor fietsers en voetgangers.

Daarom wordt er nu een rijvak op het stukje Veeartsenstraat dat onder de spoorwegtunnel loopt geschrapt, en komt er in de plaats een fietspad in beide richtingen.

De markeringen voor het fietspad werden al aangebracht, het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) laat weten dat er binnenkort ook nog betonblokken komen om het af te scheiden van het autoverkeer. "Dat gebeurt in coördinatie met de andere werken in de zone," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?