| De voetgangerstunnel tussen de Koningslaan en de Veeartsenstraat is op vraag van spoorwegbeheerder Infrabel ontruimd en afgesloten.

De voetgangerstunnel onder de sporen aan het Zuidstation, is door de politie ontruimd en door arbeiders van spoorwegbeheerder Infrabel afgesloten. Er woonden tientallen daklozen.

Het kartonnen dorp in de voetgangerstunnel is niet meer. De mensen die er woonden, moesten vrijdagochtend op politiebevel de tunnel verlaten. Meer nog, de voetgangerstunnel tussen de Koningslaan en de Veeartsenstraat is afgesloten.

"We hebben de tunnel inderdaad ontruimd, omdat er verschillende brandjes werden aangestoken," zegt Dorothée Cattrysse, woordvoerder van de politiezone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis, Vorst) aan BRUZZ.

"Wij zijn geen wegbeheerders, dus wij hebben niet om een evacuatie gevraagd," zegt Frederic Petit van spoorwegbeheerder Infrabel. "Maar de hele operatie is wel in goed overleg gebeurd met de politie en de gemeente. Toen onze medewerkers deze ochtend de tunnel wilden afsluiten, waren de mensen al uit de tunnel geëvacueerd."

Brand

In de tunnel woonden tientallen mensen in erbarmelijke omstandigheden. Er brak regelmatig brand uit.

De mobiele teams van daklozenorganisatie Samusocial zijn op de hoogte maar waren niet aanwezig tijdens de ontruiming. Wel volgen ze de situatie verder op. De mensen die er woonden, zijn niet overgeplaatst naar een centrum. "De meesten willen liever op straat blijven," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sint-Gillis , Samenleving , daklozen , Infrabel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni