Velofixer opent grote fietsenwinkel in de voetgangerszone

© KH
| Amor Mistiaen in zijn nieuwe winkel.

Velofixer breidt uit en opent volgende week een grote winkel op de Anspachlaan, vernemen we. De huidige locatie in de Steenstraat wordt een winkel voor tweedehandsfietsen.

Samen met het aantal fietsers stijgt ook het aantal fietsenwinkels in Brussel. In 2008 waren het er 20, in 2017 al 32. Het laatste voorbeeld van die trend is de nieuwe winkel van Velofixer, die vandaag al vestigingen heeft in de Steenstraat in het centrum en aan het Flageyplein.

De nieuwe zaak komt op een zucht van de oude, in een voormalig bankgebouw van ING aan de Anspachlaan 157. Dat is het stuk voetgangerszone waar vandaag nog auto’s doorrijden in één richting. “Gevonden via een klant die zelf in immobiliën deed,” vertelt Amor Mistiaen, de oprichter van Velofixer. Ik laat nog van me horen, zei hij toen hij hoorde dat we al lang zochten. Twee dagen later kwam hij al af met dit pand.”

De vestiging op de Anspachlaan biedt voortaan plaats aan het nieuwe aanbod van Velofixer: veel elektrische fietsen en Bromptons (‘samen goed voor ruim 80 procent van de omzet’), maar ook stadsfietsen, cargovehikels en gezinsfietsen. “We verkopen bijvoorbeeld steeds meer fietsen van Tern, waar je drie kinderen kan op vervoeren en die je later kan ombouwen tot een cargofiets.” Het team van Mistiaen zal er ook een groter aanbod van leasingfietsen kunnen opvolgen. “We hebben er nu al een dertigtal, maar dat segment groeit snel.”

De fietsenbusiness groeit in zijn geheel ook als kool, merkt Mistiaen. "We kunnen de vraag amper bijhouden. En vroeger was de winter bijvoorbeeld ook kalm, maar ook dat is voorbij."

De huidige locatie in de Steenstraat wordt een winkel met gereviseerde tweedehandsfietsen, waarop klanten drie maanden garantie krijgen. “De vraag naar tweedehandsfietsen is erg groot,” merkte Mistiaen. “Tegelijk zijn er amper plaatsen waar je ze meteen in het echt kan zien. Online wordt veel verkocht, maar dan blijkt toch vaak een kat in een zak te zijn.”

kluis Velofixer
© KH
| De deur naar de kluizenzaal: stevig

De meeste tweedehandsfietsen bij Velofixer zullen tussen 130 en 300 euro kosten, met uitschieters voor de high end modellen. De nieuwe modellen op de Anspachlaan beginnen bij 500 euro.

De knappe ruimte op de Anspachlaan is met 550 vierkante meter erg groot. “Eindelijk hebben we genoeg plaats voor alle modellen en voor werkplaatsen,” zegt Mistiaen. “De winkelruimte komt op het gelijkvloers, op de etages zal er nog plaats zijn voor stock. En als mensen nog ruimte zoeken voor een boeiend project in deze buurt, kunnen ze altijd contact opnemen."

Ook wie een bestemming kent voor de kluizenzaal van de voormalige bank, mag het overigens altijd melden. ING liet die gewoon achter in zijn originele staat.

De winkel opent op zaterdag 23 februari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?