Verbreding Ring: Burgemeesters zoeken eensgezindheid

© BX1
| File op de grote Ring rond Brussel.

De 19 Brusselse burgemeesters willen een gemeenschappelijk standpunt over de verbredingsplannen voor de Ring vinden. Er zouden nog verschillende standpunten circuleren.

De burgemeesters willen hun mening kenbaar maken in het kader van de Vlaamse procedure terzake. Dat kan nog tot eind juli.

La Capitale schrijft dit weekend dat er nog steeds geen eensgezindheid is. Een eerste tekst van de groene burgemeester van Watermaal-Bosvoorde stelde zich vrij hard op wou de verbreding verhinderen via een juridische procedure.

Het Gewest heeft daarvoor verschillende hefbomen, zoals een Europese richtlijn die overleg tussen gewesten verplicht bij dossiers met een grensoverschrijdend milieu-impact. Verder is er nog de bouwvergunning die het Gewest moet toekennen voor het deeltje van de Ring dat over Brussels grondgebied gaat.

De voorzitter van de conferentie van burgemeesters zou voor een zachtere aanpak zijn. Vincent De Wolf (MR) stelt onder meer voor dat Vlaanderen meer overstapparkings bouwt, schrijft de krant.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?