Verkeer versteent even in Schaarbeek om verkeersslachtoffers te herdenken

© Bianca Debaets via Twitter
Updated: 18-11-2018 - 18:35

Gedurende 218 seconden werd zondag het verkeer op een kruispunt in Schaarbeek tot stilstand gebracht. Met de symbolische actie op de werelddag van de verkeersslachtoffers werden de 218 doden en gewonden op de Brusselse wegen herdacht.

De actie vond plaats op het kruispunt van de Louis Bertrandlaan en de Haachtsesteenweg, ter hoogte van de Sint-Servaaskerk, op een boogscheut van de plek waar Stephanie Verbraekel, journaliste bij De Standaard, op 7 november 2017 het leven liet na een aanrijding. Er werden bloemen neergelegd om haar te gedenken.

De actie, met de steun van de lokale politie en de Brusselse regering, verliep in samenwerking met de vzw Rondpunt, Ouders van in het verkeer verongelukte kinderen, Over-Hoop, Handicap-International en het burgercollectief 1030/0.

Inspanningen van de gemeente

"Deze symbolische en aangrijpende actie wordt voor de eerste keer gehouden in het Brussels gewest, waar 24 mensen om het leven kwamen bij verkeersongevallen. Het drastisch verminderen van het aantal verkeersongevallen om te komen tot geen verkeersdoden is een zaak voor iedereen, ook burgers hebben een rol te spelen, op het vlak van respect en hoffelijkheid in het verkeer", aldus Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V).

Burgemeester Bernard Clerfayt (DéFI) van Schaarbeek herinnerde aan de inspanningen die de gemeente heeft ondernomen om de verkeersveiligheid te verhogen (veralgemening van zone 30) en de bewustwording van bestuurders te verhogen. Zo zijn de politiecontroles met 80 procent opgevoerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?