De Louis Bertrandlaan in Schaarbeek

| (Archiefbeeld) De Louis Bertrandlaan in Schaarbeek

Verkeersagressie in Schaarbeek: 'Moest van fiets springen om mezelf te redden'

EDB
© BRUZZ
19/11/2021

Tijdens de nacht van 13 op 14 november werd een 29-jarige fietser in de buurt van de Lambermontlaan het slachtoffer van verkeersagressie. Politiezone Brussel-Noord bevestigt dat er klacht werd ingediend en meldt dat een onderzoek lopende is.

De in Schaarbeek woonachtige Vincent* (29) was net terug van vakantie toen hij tijdens de nacht van 13 op 14 november aan het Zuidstation een Villo-fiets ontleende. "Eén keer aangekomen op de Louis Bertrandlaan kwam een donkere wagen tegen hoge snelheid aangereden over de bus- en fietsstrook," vertelt Vincent. "De snelheid lag zodanig hoog dat ik van mijn fiets ben moeten springen om mezelf te redden. Wonder boven wonder kon de auto nog snel om de gevallen fiets heen rijden."

Vincent zette zijn traject verder en haalde de wagen in ter hoogte van het kruispunt met de Lambermontlaan. "Ik maakte met een armbeweging duidelijk dat ik niet gelukkig was met zijn rijgedrag. Maar het resultaat was dat de twee inzittenden - twee jonge mannen - me iets verderop in de Lambermontlaan stonden op te wachten."

"Ze sleurden me van mijn fiets en ik kreeg een paar klappen in het gezicht," klinkt het. "Ik viel na wat duwen en trekken op de grond. Eén van beide mannen maakte aanstalten om me ook trappen te geven, maar de andere hield hem tegen. Nadien vertrokken ze opnieuw."

Daarop diende Vincent klacht in bij politiezone Brussel-Noord in het politiekantoor in Evere. "De politie meldde me dat ze de camerabeelden bekeken hebben, maar daarop niets gezien hebben."

Politiezone Brussel-Noord bevestigt dat er klacht werd ingediend en dat de camerabeelden bestudeerd werden. "Uit die beelden is niets voortgekomen," klinkt het. "Het onderzoek is lopende."

*Volledige naam gekend bij de redactie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni