Verkeershinder in Brussel beperkt ondanks nationale staking

© De Lijn
| Enkel bij De Lijn is de hinder groot (archiefbeeld).
Updated: 14-12-2018 - 18:07

Brussel blijft vrijdag grotendeels gespaard van hinder door de nationale staking van de vakbonden. Het metro-, tram- en busverkeer van de MIVB kent geen problemen. Ook de treinen van de NMBS rijden nagenoeg allemaal uit. De dienstregeling bij de bussen van De Lijn die Vlaams-Brabant met Brussel verbinden is wel ernstig verstoord.

MIVB-woordvoerster An Van hamme bevestigt aan onze redactie dat er geen enkel probleem is bij de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij. Alle lijnen rijden normaal. Ook bij het spoor is er zoals voorspeld geen hinder.

De situatie bij De Lijn is totaal anders. Op alle buslijnen die Brussel bedienen is er hinder, bevestigt woordvoerster Astrid Hulhoven aan BRUZZ. Ze raadt reizigers aan om het volledige overzicht op de website van De Lijn te raadplegen. Ook de nachtbussen zullen hinder ondervinden, onder andere op de drukke lijnen Aalst-Brussel (lijn 214) en Brussel-Leuven (bundels 358 & 317-318).

Rustige ochtendspits

De nationale staking heeft ook geen invloed op de ochtendspits. "Het is opmerkelijk kalmer dan andere vrijdagen. We hebben de indruk dat mensen voorzorgsmaatregelen genomen hebben", zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. Er is wel veel autoverkeer aan de Reyers-Centrumtunnel. Die is afgesloten door de Europese top van donderdag en vrijdag.

Ook op Brussels Airport verloopt voorlopig alles vlot, ondanks de oproep van de vakbonden bij de bagagehandelaars om mee te staken. Er zijn geen problemen bij de check-in, het afleveren van de bagage of de controles. Reizigers waren door de luchthaven geadviseerd enkel met handbagage te reizen.

Het vrachtverkeer op Brucargo ondervindt stevige hinder door de nationale actiedag van de vakbonden. Zowel de aankomende als vertrekkende vluchten zijn grotendeels afgelast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?