De generaal Jacqueslaan
© Belgaimage | De generaal Jacqueslaan.

Verkeershinder op Generaal Jacqueslaan tijdens zomervakantie

AV
© BRUZZ
15/06/2022

Er wordt verkeershinder verwacht op de Generaal Jacqueslaan tijdens de zomervakantie. De tramsporen tussen de Triomflaan en de Kroonlaan zijn aan vernieuwing toe.

Specifiek gaat het om het tweede deel van de Generaal Jacqueslaan dat heraangelegd wordt. “Het eerste deel tussen Petillon en de VUB werd in de zomer van 2021 al onder handen genomen. Komende zomer zijn de tramsporen tussen de VUB en het station van Etterbeek aan de beurt,” meldt An Vanhamme, woordvoerder van de MIVB.

Deze werken zullen sterke hinder veroorzaken op de Generaal Jacqueslaan. Meer bepaald worden de tramlijnen 7 en 25 onderbroken tusen Buyl en Boileau van 1 juli tot en met 28 augustus. Hiervoor worden pendelbussen ingelegd tussen beide haltes. “Voor de reizigers die een langer traject doen, rijden er ook bussen tussen Ter Kameren-Ster en Montgomery via Buyl en Boileau,” laat Vanhamme nog weten.

2022-06-15_13_49_10-.png
© MIVB | MIVB flyer over de werkzaamheden van deze zomer.

De andere delen van de tramsporen op de Generaal Jacqueslaan zijn nog redelijk recent en hoeven nog niet vernieuwd te worden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie